YELLOWSTONE OG DET UKENDTE NORDVEST-USA 6 – 25/9 2019

                   Pris pr. person i delt dobbeltværelse. 31.950,-     

Pris 31.950 kr. for en unik rejse i Nordvest-USA’s storslåede natur. I Yellowstone overnatter vi så vidt muligt inde i nationalparken i en lodge i den meget smukke Crater Lake Nationalpark på den historiske lodge fra 1915.

Store floder og vidder, bjerge og Stillehav, charmerende Seattle og lidt ekspedition i Lewis & Clarks fodspor. Turen var sidst af sted i august 2014 og er efterfølgende udvidet med to dage.

Med behagelige dagsetaper og en enkelt længere køredag kommer vi godt rundt i det nordvestlige USA. Tyngdepunkter er nationalparkerne Yellowstone og Crater Lake, men vi kommer forbi mange smukke steder, hvor man normalt ikke kommer på en busrejse, og som er stort set ukendte for de fleste danskere. Ruten er lagt som en oval rundtur, der begynder og slutter i Seattle/Portland. Turen har fleksibel halvpension og får højst 30 deltagere.

Den første USA-rejse, vi lavede, var Fra Rocky Mountains til Stillehavet.
Den rejse løb af stablen første gang i oktober 2012 og var en stor succes – deltagerne satte pris på, at der var god tid til naturoplevelserne, en ufravigelig grundregel i vores USA-rejser. Som supplement til den tur har vi denne ovale rundrejse, der starter og slutter i Seattle og har fokus på to nordlige nationalparker: Yellowstone og Crater Lake – sidstnævnte har de færreste hørt om; til gengæld glemmer man den aldrig! I de opdagelsesrejsende Lewis & Clarks fodspor kommer vi frem til Stillehavet og runder Den olympiske Halvø på vej tilbage mod Seattle.

Seattle er en af de venligste storbyer, man kan forestille sig, med sin smukke beliggenhed ved fjorden Puget Sound, omgivet af høje bjerge. Mange nordboer har valgt at slå sig ned i og omkring Seattle, og det forstår man godt. Vi tilbringer de to første nætter i Seattle, med byrundtur, sejltur på fjorden og tid til at”lande”.

Så kører vi østpå, via North Cascades National Park (NP), som ikke mange danskere har set.
Via den kæmpestore dæmning Grand Coulee kommer vi til Idaho, langs den smukke sø Coeur d’Alene og videre ind i Montana. Vi skal se områdets tidligere hovedstad, Virginia City, der nu står som en turist- og spøgelsesby. Ankommet til verdens første national- park, Yellowstone NP, kører vi ind i hjertet af parken – som det eneste danske rejsebureau overnatter vi nemlig midt inde i parken, ved siden af geyseren Old Faithful! Vi har to døgn til at udforske Yellowstone, og bagefter bruger vi en dag på den flotte nationalpark Grand Teton. Vi tager en nat i den herlige westernby Jackson Hole, kendt fra Clint Eastwood-filmen Seje bøffer og hårde bananer. Så går det vestpå et par dage, over et stort og goldt, lavapræget område med ophold ved Craters of the Moon i Idaho, videre over udvandrersporet Oregon Trail og ind i staten Oregon, der byder på noget af USA’s skønneste og mest afvekslende natur.

Smukkest af alle steder er Crater Lake, hvor vi vil tilbyde en let bjergbestigning, de flotteste udsigtspunkter over søen – og en overnatning på Crater Lake Lodge fra 1915, et enestående smukt sted at overnatte! Dagen efter kører vi nordpå, mod den mægtige Columbiaflod, som vi i det store og hele følger det sidste stykke ud mod Stillehavet. Vi tilbringer en aften i Portland, besøger Fort Clatsop
og hører om bosætningen af Vesten. Fortsætter rundt om
Den olympiske Halvø vest for Seattle – her skal vi gå en lille tur i USA’s bud på en tempereret regnskov, Hoh Rainforest. De sidste to nætter bliver ved de mægtige fjorde, Port Angeles og Seattle med afslutningsmiddag.

YELLOWSTONE OG DET UKENDTE NORDVEST-USA 6-25/9 2019 31.950 ,-
Inkluderet i prisen er:
Flyrejse med Icelandair på økonomiklasse København-Seattle/Portland med et enkelt stop t/r
Rundtur 17 dage i bekvem bus
Byrundtur i Seattle
Entréer til nationalparkerne
Rundvisning på Fort Clatsop
Dansk rejseleder, meget erfaren i de amerikanske nationalparker
18 overnatninger på hoteller, lodges og moteller.
Standard: 3-stjernede.
Morgenmad de fleste dage – nogle gange god amerikansk morgenmad, andre gange mere beskedent
10 frokoster og 10 gange aftensmad
Tilkøb: Enkeltværelse ca. 9000,-

Pris og antal måltider inkluderet med forbehold for dollarkurs og deltagerantal