“Morten Schønbergs operature er af høj standard. Morten er vidende, fantastisk til at formidle, underholdende – man kommer beriget hjem fra hver eneste tur.”

 

Lea Nordstrøm, deltager på tre rejser i sæsonen 13-14.

 

 


 

Hej Morten !

Jeg vil gerne sige dig tak for den utrolig dejlige tur til Berlin .Den vil stå for mig som en af mine store oplevelse. ”Ringen” som sådan var jo selvfølgelig hovedformålet og her blev mine forventninger til fulde opfyldt, men din perfekte gennemførelse af opholdet i Berlin med de mange” serviceture” bidrog sammen med den yderst informative byrundtur til at fuldende billedet af den  harmoniske tur den blev. Hotellet var i top og lå jo perfekt.
Jeg vil med interesse følge dine rejsetilbud og du vil givet se mig igen

De venligste hilsener en deltager i 6.dages tur til Berlin med Wagners Ringen januar 2014

 


 

Hvis I vælger en rejse herfra, med Morten som rejseleder (der er kun ham selv) og guide, da får I en Operarejse, hvor I bliver indført i Opera’ens mange facetter, da Morten selv er operasanger. Synger for nærværende i operakoret og Danmarks Radios Kor.
Der er en lune og pingpong mellem Morten og chauffør – en lune som får smilebåndet frem. Morten vil servicere dig – hvis bustur – ud over alle grænser – med kaffe, vand, øl, små skarpe dagen lang medens I kører.
Vi havde en uforglemmelig tur til Dresden og Berlin og er blevet meget klogere udi operaens verden.Jeg kan varmt anbefale rejserne herfra. Vi er ved at tænke alvorligt på turen til Finland i juli 2014.

Preben Wolleman, deltager på operarejse til Dresden og Verdifestival i Berlin efteråret 2013


 

Preben og jeg har just været i Dresden og Berlin – en 5-dages bustur – at høre operaer og bese især Dresden og omegn. Vi var der 3 dage – sådan ca. –  hvor vi havde tid til at bese en del af byen og indsnuse dens atmosfære. Turen var virkelig en oplevelse en form for rejse, vi er blevet lidt bidt af. Vor arrangør, rejseleder og guide – en og samme person – var fantastisk. Morten er selv operasanger og besidder derfor stor viden om de forestillinger, hans håbefulde deltagere bliver budt på. Inden hver forestilling bliver man ført ind i musikkens og handlingens verden, så selv folk (vi) på begynder-stadiet kan følge med og få noget ud af det. Vi oplevede “Macbeth” i Dresden og “Nabucco” i Berlin.

Mortens faste buschauffør – Steffen – er et fund. Begge er fra Lolland, og deres måske deraf medfødte lune, let drillende men altid varme dialog, var til stor moro for bussens publikum.

Dorrit Rothe-Meyer, deltager på operarejse til Dresden og Verdifestival i Berlin efteråret 2013

 


 

Vi siger dig mange tak for en usædvanlig god rejse. Du fortjener stor ros for tilrettelæggelsen og din fine forberedelse af turen. Vi nød meget dine kommentarer undervejs, selv de mindste flækker havde du noget at fortælle om.

 

Vi ved godt, at vi har set områder i USA, som vi aldrig selv ville have fået at se, og det er vi taknemlige for. Vi har hele vejen igennem følt, at vi var i gode hænder, og tvivlede aldrig på, at alt var som det skulle være. Rigtig mange tak, skal du have.
Siden vi kom hjem, har vi med interesse læst beskrivelser af rejser til USA fra forskellige rejsebureauer, og vi sidder og føler os så heldige, at vi har været på en rejse til USA, som bare var helt anderledes og meget bedre. Vi håber at ses igen på en anden af dine rejser.

 

Kh
Chresten og Katrine Vinther, deltagere i “Fra Rocky Mountains til Stillehavet”, oktober 2013

 


 

Morten– turen var alle pengene værd. Det tog en uge, før jeg var færdig med at tygge drøv. Alle indtrykkene skulle fælde sig og sjælen skulle også lige hjem igen. Ord kan ikke beskrive det vi har set, det kan kun opleves. Du skal have stor tak for din tilrettelæggelse og omsorg under vejs. Jeg synes, du skal have ros for, at du tog teten på alle gåturene, det fik mange af os afsted. Din kærlighed til landskaberne brændte igennem til os/mig, det skal du blive ved med

Edith Vinther, deltager i “Fra Rocky Mountains til Stillehavet”, oktober 2013

 


 

Tusind tak for en pragtfuld rejse til Dresden og Berlin spækket medmusikalske, kunsthistoriske og naturmæssige oplevelser.

Indkvarteringen på Hotel Westin Bellevue i Dresden var helt perfekt:bare gå over Augustusbrücke, så var man midt i “smørhullet”, Semperoper og Altstadt med Zwinger og Albertinum m.m.

Udflugten til Bastei var helt fantastisk og for mig somkunsthistoriker særdeles interessant, fordi jeg dagen før havde setCaspar David Friedrichs landskabsmalerier fra Elbsandsteinsgebirge på
Albertinum.

……udflugt i Spreewald på vejen til Berlin. Det blev en af største naturoplevelser, jeg har
haft i mange år: at blive sejle rundt i et Naturschutzgebiet i en båd,der blevet staget!
Alene det at opleve stilheden i dette pragtfulde sølandskab var fantastisk!

Nabucco i Deutsche Oper med Johan Reuter i titelrollen var også en fantastisk forestilling. Og at vi så til og med fik ham med i bussen på tilbagevejen til hotellet bidrog til at
gøre Nachspiel’et, hvor han meget beredvilligt svarede på alle vore spørgsmål, til et af
rejsens højdepunkter.

Det korte og det lange er, at rejsen var meget velykket, hvortil ogsådu Morten som en meget kyndig og servicerende rejseleder bidrog meddit gode humør, ligesom Steffen, vores prægtige chauffør.

Deltager i Operatur til Dresden sept-okt 2013


 

Vi siger dig mange tak for en usædvanlig god rejse. Du fortjener stor ros for tilrettlæggelsen og din fine forberedelse af turen. Vi nød meget dine kommentarer undervejs, selv de mindste flækker havde du noget at fortælle om.
Vi ved godt, at vi har set områder i USA, som vi aldrig selv ville have fået at se, og det er vi taknemlige for. Vi har hele vejen igennem følt, at vi var i gode hænder, og tvivlede aldrig på, at alt var som det skulle være. Rigtig mange tak, skal du have.
Siden vi kom hjem, har vi med interesse læst beskrivelser af rejser til USA fra forskellige rejsebureauer, og vi sidder og føler os så heldige, at vi har været på en rejse til USA, som bare var helt anderledes og meget bedre.
Vi håber at ses igen på en anden af dine rejser.
Kh
Chresten og Katrine Vinther, deltagere i “Fra Rocky Montains til Stillehavet”, oktober 2013

 


 

Morten– turen var alle pengene værd. Det tog en uge, før jeg var færdig med at tygge drøv. Alle indtrykkene skulle fælde sig og sjælen skulle også lige hjem igen. Ord kan ikke beskrive det vi har set, det kan kun opleves. Du skal have stor tak for din tilrettelæggelse og omsorg under vejs. Jeg synes, du skal have ros for, at du tog teten på alle gåturene, det fik mange af os afsted. Din kærlighed til landskaberne brændte igennem til os/mig, det skal du blive ved med

 

Edith Vinther, deltager i “Fra Rocky Montains til Stillehavet”, oktober 2013

 


 

” Jeg vil bare lige fortælle dig, at jeg har rejst meget på bustur, også i Frankrig og i Østrig, men jeg har aldrig oplevet så smuk en bustur som denne her!”

 

Deltager på sommerrejse til Sydøstfinland og Ålandsøerne juli 2011.

 


 

Så er jeg kommet ind i hverdagen…..men, over alt sammen svæver glæden over turen til Finland. Morten, du skal have tak for en aldeles velforberedt tur. Du var godt inde i, hvad vi så til højre og venstre, dine hyggelige små strofer indimellem gjorde det bare mere charmerende. En barndoms drøm er gået i opfyldelse, tak for en vellykket hjælp”
Karin K. Larsen, deltager på Foreningen Norden-rejse til Finland sommeren 2010.

 


 

Kære Morten

”Vi vil gerne her sige mange tak for en uforglemmelig oplevelse, som det var at være med på Sverige-/Finlandsturen fra den 10. til den 17. juli. Den storslåede natur, vi fik set, var overvældende, og da vejret samtidig var med os, kunne det jo næsten ikke blive bedre.
Du var en fantastisk rejseleder, der vidste og fortalte en masse om de forskellige steder,
vi så og var ved. Samtidig havde du fuldstændig check på tidsplan, hoteller og ja, simpelthen alt.
Det var også interessant at høre din far fortælle om de forskellige krige, digtere og andre berømtheder i Norden. Han fremsagde også nogle af sine egne digte o.s.v. på hans helt vidunderlige måde.
Vi havde også en kanon god chauffør, Michael, der foruden at køre fremragende, var et rigtigt dejligt menneske.
I to gik, som vi så det, rigtigt godt i spænd sammen. I var også fantastisk gode til at holde drikkevarerne kolde i den varme, som vi havde, og jeres servering var til UG.

 

Mange sommerlige hilsner Rie, Kurt og Flemming fra Greve.”
Deltagere på Foreningen Norden-rejse til Finland sommeren 2010.

 


 

”Tak for en begivenhedsrig operatur til Hamborg. Selve Tosca har vi talt meget om, så den vil jeg ikke kommentere, men du var den, der gjorde turen uforglemmelig og til en oplevelse, så tusind tak til dig.  ”

 

Jette Elley, deltager på  todagestur til Hamborg oktober 2009


 

“Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Morten Schønberg Sørensen i forbindelse med produktionen og gennemførelsen af en rundrejse i det sydvestlige USA.
På Mortens oplæg blev en 20 dages fantastisk rejse til, som kun har hentet roser hos de gæster, Morten havde med som rejseleder på turen i efteråret 2005.
Mortens styrker ligger ubetinget i hans store viden om og kendskab til området, ikke mindst nationalparkerne. Derudover er han god til at stykke en rejse sammen, så vægten kommer til at ligge på store oplevelser samtidig med, at dagsetaper bliver afpasset, så turen forløber i et behageligt tempo.
Morten har desuden altid mange idéer til flere rejsemål, og arbejder seriøst for hele tiden af forbedre og optimere de produkter, han arbejder med. Han er engageret og lader det skinne igennem, at han brænder for rejsemålet.”

 

Camilla Kornerup, tidligere rejseproducent.

 


 

“Som leder af Den Danske Rejselederskole, der opererede under AOF – Frederiksberg, havde jeg den glæde at have Morten Schønberg Sørensen som elev vinteren 2003/2004.
Morten begyndte noget senere end de andre elever, men det var intet problem, han indhentede
den manglende undervisning på ingen tid. Han udviste stor interesse og viden om både historie og geografi,

samt imponerende resultater ved udarbejdelse af manuskripter og fremførelse af samme.
På vor store studietur brillerede Morten med sin viden og eminente måde at præsentere sit stof for gæsterne i bussen. Ved at krydre sine historier med en god portion af humor blev resultatet professionelt.
Et hvert bureau bør være glad for at få Morten i sin tjeneste, det være sig som rejseleder eller som rejsekonsulent på kontoret til at præsentere evt. producere ture til hans favoritdestinationer.”
Turid Molvik Johansen, mangeårig leder af Den danske Rejselederskole

 

 


 

“….det allerbedste var den helt vidunderlige rejseleder – Morten – som på alle måder gjorde turen til en helt unik oplevelse, utrolig imødekommende og hjælpsom, altid opmærksom og med en fantastisk viden og kærlighed til landet og dets historie og natur – at han derudover også var fantastisk indenfor operaens verden, ja tilmed operasanger, som kunne give små praktiske eksempler, når han gennemgik lidt af dagens opera, var bare ekstra oplevelser, men dem var han mester i at give os hele tiden – intet var for enkelt eller for svært, han kunne give alle operainteresserede en god oplevelse og svar på mange spørgsmål.
Jeg har tidligere oplevet lidt af Finland, men nu skal jeg helt sikkert tilbage, for han har på alle måder givet mig lyst til at lære mere om dette spændende land.”


En tilfreds gæst sendte dette efter en operatur til Sydøstfinland.