WIEN m. fly 3-7/6

Pris kr 7.795, der inkluderer

Flyrejse Kastrup-Wien t/r med Austrian Airlines
4 overnatninger på 4-stjernede Hotel Bellevue i delt dobbeltværelse, morgenmad
Bustransport til og fra lufthavnen
Byrundtur med bus v/Morten
Stor udflugt til Schönbrunn med besøg på slottet
Frokost på cafe i byen, f.eks. Landtmann
Byvandring med lokalguide, tre timer
Besøg på Zentralfriedhof med musikergravene
To operabilletter inklusive – spørg om opgradering på Staatsoper
Kort til offentlig transport i Wien 72 timer
Rejselederassistance og operaformidling

Tilkøb:
Enkeltværelse 1100 ,-
Koncert Hofburg el. lign. (tilkøb, god plads ca. 500 kr)
Frokost Beim Hofmeister 200 ,- (tilkøb)
Udflugt til Gumpoldskirchen med heuriger-frokost (tilkøb) ca. 350 ,-

Dag-til-dag-program

3/6
Vi flyver med Austrian Airlines ved 10-tiden; flyvetiden er normalt ca. halvanden time.
I lufthavnen bliver vi mødt af en bus, der kører os ind til centrum. Her indtager vi en dejlig frokost på en traditionel wienercafe. Efter frokost kører vi en byrundtur i Wien, hvor vi bl.a. ser hele Ringen med alle dens imponerende bygninger fra anden halvdel af 1800-tallet, ikke mindst danske Theophil Hansen har sat sit præg med Parlamentet, Børsen og Koncerthuset ved Karlsplatz.
Vi gør ophold ved slottet Øvre Belvedere og ved det berømte Hundertwasserhaus.
Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores centralt beliggende hotel. Vi spiser middag på hotellet.

4/6
Efter morgenmaden tager vi med sporvognen ind og møder vi den dansk- eller skandinavisktalende lokalguide, der vil tage os med på en byvandring inden for Ringvejen forbi Hofburg, Albertina, den fashionable Kärtnerstrasse, Operahuset, Hotel Sacher og meget mere.
Undervejs holder vi pause på en rigtig wienercafe.
Vi ser mere af den gamle by og slutter foran Stephansdomen efter interessante tre timer.
(Her kan der arrangeres fælles frokost, f.eks. på Rest. Beim Hofmeister med suppe/dessert og Tafelspitz) Resten af dagen fri til oplevelser på egen hånd.
Om aftenen tager vi med sporvogn ind til Staatsoper og ser Donizettis bedste opera (efter rejselederens mening!) Lucia di Lammermoor.

5/6
Hele dagen er fri til oplevelser på egen hånd. En del vil nok søge at overvære morgentræningen kl. 10 på Den spanske Rideskole. Rejselederen og lokalguiden er selvfølgelig behjælpelige med forslag til museer, udflugter m.m. Om aftenen undersøger vi muligheden for en koncert, f.eks. på Hofburg.

6/6
Vi lejer bus og kører sydvest ud af Wien og gør holdt ved det imponerende kloster Heiligenkreuz fra 1133. Vi besøger borggården og souvenirbutikken. Bagefter fortsætter vi i den smukke natur på grænsen af Wienerwald og passerer det lille slot Mayerling, hvor et skrækkeligt selvmordsdrama udspillede sig for godt hundrede år siden. Med et besøg ved torvet i Baden er vi klar til at indtage en såkaldt ”heuriger” i den lille, charmerende vinby Gumpoldskirchen.
Vi får en dejlig kold frokost med stedets lokale vin ad libitum. Godt mætte kører vi tilbage til Wien og Hotel Bellevue Det er også muligt at tage en fridag i Wien til museer o. lign.
Vi spadserer hen til Volksoper og aftenens forestilling: Lortzings opera Zar und Zimmermann

7/6
Vi tjekker ud fra hotellet og pakker bussen. Herefter tager vi de få km ud til det berømte slot Schönbrunn, hvor vi har god tid til at opleve det flotte slot og de prægtige omgivelser..
Vi indleder med at se de kejserlige gemakker – entreen er med i turens pris, og flere af parkens seværdigheder ligeså; f.eks. udsigtspavillonen Glorietten – det kræver dog en god lille travetur at komme derop.
Der er tid til at nyde en frokost på egen hånd i den charmerende restaurant Kutcher G’wölb, et oplagt og hyggeligt sted at købe frokost – lige bag karetmuseet, hvor man kan se de flotte kejserlige kareter m.m.
Ud på eftermiddagen forlader vi Schönbrunn og kører mod lufthavnen.
Undervejs besøger vi den kæmpestore kirkegård Zentralfriedhof, berømt for musikergravene m.m.
Austrian Airlines letter 20.25 mod København.